Deze Bosbessenboogiewoogie is een muziekstuk voor een bigband. De muziekstijl is een boogiewoogie, een snelle rock 'n roll, waarin de piano een hoofdrol speelt. Omdat het stuk wordt gespeeld door een bigband, hoor je meer muziekinstrumenten. Om die te herkennen is het leuk om eerst een luisterronde te doen. Behalve dat beluisteren, gaan we ook meespelen met de muziek. Geschikt voor de groepen 5 t/m 8.

Speel en Luister Honderduit:

* We gaan het A-deel meespelen met boomwhackers en shakers. Het heeft de vorm en volgorde van een blues-schema.

* Muzieknotatie bespreken: de noten C, F en G . Ze corresponderen met de kleuren van de boomwhackers. Ook komen er veel rusten voor. Wie herkent ze?

* Deel het werkblad uit. Leerlingen schrijven de notennamen erboven. Omcirkel de rusten. Hier vind je het werkblad Bosbessenboogiewoogie.

* Zing de notennamen mee met de muziek, speel ze daarna op boomwhackers.

* Hoewel het bij de rusten eigenlijk stil moet zijn, gaan wij ze vullen met het geluid van shakers (fruitshakers, schudeitjes)

* Het mooiste is om eerst "droog" te oefenen, dus zonder orkest.

* Maar het meespelen met de bigband is natuurlijk veel leuker. Dat gaan we doen. Let op wanneer deel A aan de beurt is. Bij de overige delen wordt geluisterd naar de muziek. Welke muziekinstrumenten hoor je bij C, D, E en F?

* Bij het B-deel kun je de begeleiding daarvan spelen vanaf het werkblad. De begeleiding van het A-deel kun je eventueel herhalen bij het B-deel.

 

Downloaden Naam Afspelen Grootte Duur
download Boogie_woogie
3.6 MB 3:08 min

De boogiewoogie heeft deze volgorde:

INTRO - A - A - B - B - C - D - E - F - A - A - UITTRO

C-deel  trompet

D-deel  piano

E-deel  saxofoon

F-deel  trombones

* Voeg eventueel een eenvoudige ritmische begeleiding (op cajun, handtrom, tamboerijn en claves) toe. 

De uitgebreide, vooral visuele, Prowise Presentatie van deze muziekles vind je hier.